21 Листопада 2023
Новини

Нардепу Лабазюку оголосили підозру: чому

Нардепу Лабазюку оголосили підозру: чому
Топпосадовцям у сфері відновлення за підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень гроші пропонував нардеп, який володіє будівельним та аграрним бізнесом.

Правоохоронці оголосили йому підозру, - повідомили Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 

Джерела hromadske у правоохоронних органах підтвердили, що підозру оголосили народному депутатові від партії «За майбутнє» Сергію Лабазюку. 

САП уточнила, що Лабазюк хотів заплатити гроші главі Міністерства відновлення Олександру Кубракову та очільнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі-Масі Найєму. Зазначається, що обидва посадовці сприяли розслідуванню.

За даними слідства, у серпні 2023 року він звернувся до високопосадовця міністерства з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у 3-5% від вартості кожного підряду. 

Для узгодження подальших домовленостей депутат залучив директора компанії, вказують у НАБУ. 

Уже після надходження 50 млн гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України депутат через довірену людину намагався передати топпосадовцю Держагентства відновлення обіцяний відсоток, зазначили правоохоронці. Так, 150 тисяч доларів у китайській шкатулці принесли на паркінг одного зі столичних супермаркетів.  

Депутата та його спільника підозрюють за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років ув?язнення з конфіскацією майна або без такої.

Розслідування триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: хабар, депутати, набу
В тему