20 Листопада 2023
Новини

Україна і Польща судитимуться із протестувальниками

Україна і Польща судитимуться із протестувальниками

Судитися із протестувальниками, які заблокували рух транспорту через кордон, планують Україна і Польща.

Про це в етері телемарафону повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін, - пишк varta1.

За його словами, ситуація з блокуванням кордону стала критичною. Балін повідомив, що Польща юридично підтримує Україну, тому адвокати мають два завдання.

«Перше завдання — якнайшвидше розблокувати ситуацію. Друге завдання — з’ясувати, хто винен і хто буде сплачувати ці збитки. Ми над цим працюємо разом із нашими колегами», — розповів Балтін.

Віцепрезидент зазначив, що і українські, і польські перевізники вже готують позови. Балтін висловив упевненість, що польські юристи подадуть ці позови до страйкарів найближчим часом. Також від польської сторони має надійти детальна інформація про дозволи на блокування кордонів.

«Завтра ввечері ми будемо мати інформацію стосовно дозволів: хто давав дозвіл, хто запитував, на яких підставах. І все це ляже в основу», — додав віцепрезидент АсМАП.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило на заблокованому польськими перевізниками кордоні України та Польщі штаб допомоги українським водіям.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, митниця, суд
В тему