16 Листопада 2023
Новини

Проти Арестовича відкрили кримінальну справу: чому

Проти Арестовича відкрили кримінальну справу: чому
Кримінальну справу відкрили на ексрадника Офісу президента Олексія Арестовича, який міг надати неправдиве повідомлення про злочин.

Про це поліцію повідомила група народних депутатів, - інформує Нацполіція.

Раніше він заявив на депутатку Наталію Піпу до ДБР через її конфлікт із хлопцем, який співав російські пісні у Львові.

Депутати звернулися Шевченківського управління поліції Києва. Вони повідомили про можливе вчинення кримінального правопорушення Арестовичем, яке полягає у завідомо неправдивому повідомленні про злочин — поданні заяви до ДБР про вчинення злочину парламентаркою Наталією Піпою.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає виправні роботи до 2 років або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років, або ув'язнення до 2 років.

Правоохоронці традиційно не назвали імена, але очевидно, що йдеться про Арестовича та Піпу. Депутатка про відкриття кримінальної справи проти ексрадника ОП раніше повідомила у себе у Facebook.

У вересні Арестович заявив, що через суд зобов'язав ДБР порушити справу щодо народної депутатки Наталії Піпи. У її діях ексрадник ОП бачить «ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні».

Нагадаємо, 2 червня у центрі Львова стався конфлікт між народною депутаткою України Наталією Піпою та хлопцем, який виконував пісні російською мовою. Як зрозуміло з двох відео, які опублікувала Піпа, хлопець виконував пісні радянського рокера Віктора Цоя. Депутатка зробила йому зауваження, нагадавши, що в Україні заборонено виконання пісень російських музикантів.

Це обурило молодика і він почав нецензурно висловлюватися на адресу депутатки: «До*балася до мене за мову. Пішла нах*й». Музикант також заявив, що приїхав з Одеси, де нібито всі розмовляють російською. Піпа відповіла, що має друзів з Одеси, які спілкуються українською. Урешті депутатка викликала поліцію. Через два дні хлопець записав відео з вибаченням українською мовою.

Наталія Піпа пояснила, що вона не мала за мету покарати хлопця: «Я хотіла пояснити, що дев'ятий рік російсько-української війни і гинуть люди, чудові люди цієї країни, мільйони дітей фактично стали сиротами. Тож якщо є велика любов до російських пісень, то краще виконувати їх вдома».

Наприкінці липня стало відомо, що Галицький райсуд визнав хлопця винним у дрібному хуліганстві, але обмежився попередженням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поліція
В тему