10 Листопада 2023
Новини

З Криму вивезли двох українських дітей

З Криму вивезли двох українських дітей

З окупованого Криму в межах реалізації плану дій Bring Kids Back UA вдалося повернути ще двох українських дітей.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"В межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути додому ще двох українських дітей. Це Єгор та Валерія, 2009 та 2015 років народження. Вони приїхали разом з бабусею. Ці діти народилися в Криму та опинилися під опікою бабусі у зв’язку зі смертю батька та позбавленням батьківських прав їх матері", - йдеться в повідомленні.

Єрмак розповів, що після повномасштабного вторгнення росіяни активізувався тиск на осіб, які дотримуються проукраїнських поглядів і бабуся ухвалила рішення виїхати з Криму разом з дітьми.

"Вона звернулася до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням про сприяння у переїзді разом з неповнолітніми. Наша команда допомогла їм виїхати до України, була розроблена легенда, яку родина використовувала при контактах з представниками окупаційної влади та спецслужб країни-агресора. Зараз вони вже у Києві", - написав він.

Нагадаємо, в п’ятницю стало відомо, що Україна домовилася про повернення депортованого з окупованого Маріуполя 17-річного Богдана Єрмохіна.

9 жовтня Україні вдалося повернути дев’ятьох дітей з Херсонщини, які перебували на тимчасово окупованій території. Ще кілька дітей повернули 21 жовтня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією, діти
В тему

Останні матеріали