10 Листопада 2023
Новини

Опублікували відео ураження російських катерів у Криму

Опублікували відео ураження російських катерів у Криму

Завдяки проведеній вночі спецоперації в окупованому Криму уразили катери класу "Серна" з екіпажем і бронетехнікою.

Про це інформує ГУР Міноборони України.

"У результаті нічної операції на території тимчасово окупованого Криму воїнами уражено малі десантні кораблі Чорноморського флоту рф. Йдеться про катери проекту 11770 (класу "Серна"). На суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82", - йдеться в повідомленні.

Офіційне підтвердження українська розвідка дала після того, як інформація про два уражених катери поблизу селища Чорноморське з’явилася у "Суспільного" та "Фактів" із посиланням на джерела у ГУР. Розвідка додала, що спецоперацію вдалося реалізувати завдяки підтримці з боку платформи United24.

ГУР зазначає, що малі десантні катери класу "Серна" рф активно використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Крім того, росіяни розміщували на борту катерів зенітно-ракетні комплекси "Тор-м2" для мобільного прикриття свого угруповання на острові та в Чорному морі.

Малий десантний корабель класу "Серна" має високу швидкість, може вміщати до 45 тонн вантажу та 92 особи озброєного десанту.

окупанти використовують ці катери для висадки передових груп морської піхоти або евакуації. Також такі катери із ЗРК на борту слугували для загарбників прикриттям кораблів ЧФ рф, коли в них не лишилося корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України, зазначає ГУР.

Нагадаємо, в Міноборони росії заявляли про збиття двох безпілотників над Кримом у ніч на 10 листопада. російська "База" писала про атаку на нафтобазу в Феодосії, яку відбили. 

ЗМІ й пабліки повідомили, що в Чорному морі поблизу селища Чорноморське в окупованому Криму у ніч на 10 листопада уразили два російських швидкісних десантних катери, а в самому селищі, імовірно, було влучання в російську казарму. Феодосія розташована на південно-східному узбережжі окупованого Криму, а Чорноморське – на західному. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією
В тему

Останні матеріали