10 Листопада 2023
Новини

Хто став тимчасовим очільником Мінспорту

Хто став тимчасовим очільником Мінспорту
Тимчасово виконання обов’язків міністра молоді та спорту України Кабінет Міністрів 9 листопада поклав на Бідного Матвія Вікторовича.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

До цього Бідний був заступником колишнього очільника міністерства Вадима Гутацайта.

У 2001 році Бідний закінчив Національний університет фізичного виховання та спорту України за спеціальністю «тренер-викладач». А пізніше здобув освіту за спеціальностями «фінанси підприємства» та «комерційне та трудове право».

З 2001 до 2009 року працював у Києві тренером у державному підприємстві «Фаворит-С». Потім став там керівником фітнес-клубу й залишався на цій посаді до 2011 року.

У 2016 році Бідний почав працювати у Мінспорту. Так, він став головним спеціалістом відділу у департаменті фізичної культури та неолімпійських видів спорту, а згодом — уже директором департаменту. А в липні 2020 року Бідного призначили на посаду заступника міністра молоді та спорту.

Нагадаємо, 8 листопада до Верховної Ради надійшла заява Гутцайта про відставку. Сам Гутцайт пояснював, що йде у відставку, оскільки планує зосередитись на роботі в НОК, який він очолює за сумісництвом із посадою міністра.

Напередодні відразу низка народних депутатів натякали на відставку міністра спорту Гутцайта. Джерела «Бабеля» у керівництві партії «Слуга Народу» розповідали, що наразі кандидатури на заміну Гутцайту немає. У жовтні співрозмовник LB.ua стверджував, що кандидат на посаду вже пройшов співбесіду — це начальник управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради Антон Нікулін. 

А вже 9 листопада Верховна Рада погодила звільнення Гутцайта з посади міністра.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, вру, Україна, спорт
В тему