8 Листопада 2023
Новини

Дубінському вручили протокол про корупцію

Дубінському вручили протокол про корупцію
Нардепу Олександру Дубінському Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вручило протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Протокол вручили за матеріалами ДБР. За даними правоохоронців, у серпні та жовтні 2023 року Дубінський звернувся до Міністерства охорони здоров’я та до Державного бюро розслідувань з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

Зокрема, у своїх зверненнях він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом.

Також, як зазначає ДБР, Дубінський намагався тиснути на слідство, вимагаючи здійснювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, де він фігурує як підозрюваний.

ДБР зазначає, що передало зібрані докази НАЗК, а там склали протокол про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Як зазначається, своїми діями народний депутат порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

Нагадаємо, кілька днів тому Дубінському повідомили про підозру — за даними слідства він організував схему для виїзду за кордон військовозобов’язаних.

Слідчі зазначають, що депутат нелегально переправив до Молдови рідного брата своєї цивільної дружини. Для організації схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон парламентар використав підконтрольну громадську організацію «Медіаоборона», зазначають правоохоронці. Через неї він вносив «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

Депутату повідомили про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто за незаконне переправлення людей через державний кордон. Таку ж підозру отримав директор громадської організації. Санкція цієї статті передбачає покарання до 7 років тюрми.

За цією справою суд призначив Дубінському цілодобовий домашній арешт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: депутати, дбр, Корупція
В тему

Останні матеріали