7 Листопада 2023
Новини

Помічник Залужного знав, що подаровані гранати - бойові

Помічник Залужного знав, що подаровані гранати - бойові
Чоловік, який подарував гранати загиблому помічнику Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного — майору Геннадію Частякову — попереджав, що вони є бойовими.

Про це сказала речниця Міністерства внутрішніх справ України Мар’яна Рева в етері «Радіо Свобода».

«Людина, яка ймовірно подарувала ці подарунки, зізналася у цьому [...] Він попередив, що гранати бойові. Ймовірно, загиблий не повірив у цю інформацію», — сказала речниця.

Слідчі провели першочергові невідкладні слідчі дії. Статус дарувальника гранат визначать у процесуальному порядку. Наразі попередня версія слідства — необережне поводження з боєприпасом.

«Всі зібрані докази, свідчення вказують на те, що це був нещасний випадок. Наразі триває досудове розслідування, проводиться надалі опитування людей, збирається уся необхідна доказова база. Вилучені боєприпаси», — зазначила речниця МВС.

Нагадаємо, ввечері 6 листопада стало відомо, що в житловому комплексі в селі Чайки на Київщині внаслідок підриву гранати загинув 39-річний військовий — майор Геннадій Частяков, помічник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, якого той назвав своїм близьким другом.

Унаслідок вибуху також тяжко травмований 13-річний син Частякова. Хлопець перебуває під наглядом лікарів. Загалом у загиблого військового залишилися дружина та четверо дітей.

Слідчі встановили: у свій день народження Частяков повернувся додому з роботи з подарунками від колег і почав показувати їх рідним. Зокрема дістав подарунковий ящик із гранатами нового західного зразка. Один із боєприпасів майор показав синові. 

Хлопець взяв боєприпас до рук і почав крутити кільце. Військовий забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши вибух, зазначають в МВС.

У квартирі загиблого поліція виявила ще 5 таких нерозірваних гранат. У кабінеті колеги-військовослужбовця, який подарував помічнику Залужного ці боєприпаси, вилучили ще дві аналогічні гранати. Наразі всі вилучені гранати направили на експертизу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибух, київ
В тему