7 Листопада 2023
Новини

У Львові чоловік ледь не вбив колегу через зауваження про мову

У Львові чоловік ледь не вбив колегу через зауваження про мову
У Львові переселенець з Лисичанська напав з ножем на колегу, який зробив йому зауваження через російську мову та запитав, чому той не пішов воювати.

Про це йдеться у вироку суду, пише Zaxid.net.

За даними суду, інцидент трапився 14 липня 2023 року, коли чоловіки робили ремонт у квартирі по вулиці Топольній у Шевченківському районі Львова. Між ними виник словесний конфлікт, під час якого обвинувачений спершу вдарив колегу ножем, а потім молотком. Далі, як встановив суд, він зачинив двері квартири й зламав ключ, залишивши його частину в серцевині замка, а сам покинув місце злочину.

Через певний час на місце події за викликом виконроба, якому зателефонував потерпілий, прибули медики, поліціянти й рятувальники. Останні виламали двері квартири. Медпрацівники госпіталізували потерпілого.

У суді обвинувачений частково визнав провину і пояснив, що зранку того дня йому запропонували зварювальні роботи у дворівневій квартирі. Під час обіду він пригостив колегу, з яким познайомився того дня, обідом. Також чоловіки розпили по 50 грамів горілки кожен. До цього жодних сварок чи конфліктів між робітниками не було. Проте, за словами обвинуваченого, після випитого потерпілий почав обурюватися, що його напарник розмовляє російською, а також «не воює за свою землю, а втік від війни».

Обвинувачений зізнався, що це його дуже схвилювало на тлі пережитих подій, тож після обіду в емоціях він схопив ніж і напав на напарника. Водночас чоловік стверджує, що не бив колегу молотком і не знає, чому той зламаний та в крові. Чоловік погодився, що залишив ключ у замку, щоб потерпілий не міг вийти з квартири, але каже, що не ламав його.

За словами переселенця, він усвідомив, що міг убити потерпілого своїми ударами, тому втік із місця злочину. Однак він запевняє, що не мав наміру вбивати, а заподіяв потерпілому легкі тілесні ушкодження.

Суддя визнала його винним у замаху на вбивство та призначила йому 7 років тюрми. Він також має виплатити потерпілому 58 тисяч гривень моральної та матеріальної компенсації та 10 тисяч гривень витрат на адвоката. Вирок іще можна оскаржити через апеляцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, луганськ, суд
В тему

Останні матеріали