6 Листопада 2023
Новини

Ексзаступнику Резнікова повідомили про нову підозру: що відомо

Ексзаступнику Резнікова повідомили про нову підозру: що відомо

Колишньому заступнику Міністра оборони повідомили про підозру за фактом розтрати державних коштів та перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 114-1 КК України).

Про оголошення підозри повідомили СБУ та Офіс Генпрокурора. Йдеться про ексзаступника Міністра оборони України В’ячеслава Шаповалова. 

Його підлеглому за цими ж фактами повідомили про нову підозру.
За даними слідства, колишні заступник Міністра оборони України за попередньою змовою зі своїм підлеглим – ТВО Директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони в червні 2022 року створили умови для придбання Міністерством військового майна без проведення його випробовування у лабораторних умовах, а лише поверхнево - за його зовнішнім виглядом.
Цю спрощену форму прийняття військового майна у подальшому використало Міністерство для укладення контрактів з турецьким підприємством на постачання неякісної зимової форми військового одягу: курток та штанів вітровологозахисних для військовослужбовців ЗСУ, які не відповідали технічним умовам, на загальну суму близько 1 мільярда гривень.
В результаті виконання умов контрактів державні кошти в особливо великих розмірах були перераховані на рахунки турецької фірми, а для потреб ЗСУ поставлено неякісну форму.
Досудове розслідування – СБУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: міністерство оборони, війна з Росією
В тему

Останні матеріали