6 Листопада 2023
Новини

Ексдепутата Микитася суд відправив під домашній арешт

Ексдепутата Микитася суд відправив під домашній арешт

Екснардепа і забудовника Максима Микитася, якого підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії та Міноборони на мільйони гривень, Вищий антикорупційний суд відправив під домашній арешт.

Про це інформує ЦПК.

"Слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко відмовився застосовувати СІЗО для підозрюваного екснардепа Макисма Микитася. Прокурор САП просив взяти екснардепа під варту з альтернативою заставою у 134 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що суддя застосував для Микитася лише цілодобовий домашній арешт.

Додатково до Микитася суддя застосував такі обов'язки: прибувати за вимогою до детектива, прокурора та суду, повідомляти про зміну місця проживання і роботи, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти та носити браслет.

Нагадаємо, в 2019 році НАБУ оголосило про підозру Микитасю в заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн.

У 2020 році Микитасю повідомили про підозру в замовленні викрадення юриста в Києві. Також у 2020 році НАБУ повідомило Микитасю про підозру за фактом того, що у 2017 році підрозділ НАЕК "Енергоатом" уклав договір на 929 млн грн із підконтрольною йому компанією, за що посадовець держпідприємства отримав квартири.

У 2022 році Микитасю повідомили про підозру  у пропозиції надання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (22 млн євро за можливість будувати метро в Дніпрі).

25 жовтня 2023 року Микитасю оголосили про підозру у заволодінні 307 мільйонів грн Міноборони при будівництві складів у 2018 році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, Корупція
В тему

Останні матеріали