2 Листопада 2023
Новини

росія вийшла з договору про заборону ядерних випробувань

росія вийшла з договору про заборону ядерних випробувань

Закон, згідно з яким росія відкликає Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ), підписав володимир путін.

Відповідний документ опублікували 1 листопада на офіційному порталі правових актів, пише "Слово і Діло" з посиланням на російські ЗМІ.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань було ухвалено 50-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН 10 вересня 1996 року. росія підписала цей договір 24 вересня 1996 року та ратифікувала 27 травня 2000 року.

«Під час розгляду питання в Держдумі голова нижньої палати парламенту В'ячеслав Володін зазначав, що рішення про відкликання ратифікації відповідає національним інтересам hосії і буде дзеркальною відповіддю США, які не ратифікували договір», – пише російський Інтерфакс.

У той же час заступник глави МЗС рф Сергій Рябков раніше заявляв, що не бачить прямого зв'язку між можливою дератифікацією росією ДВЗЯВ і новою гонкою озброєнь, маючи на увазі США.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань підписали 186 країн і 178 із них — ратифікували. На початку жовтня володимир путін заявив, що росія може повестися дзеркально стосовно США і відкликати ратифікацію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія
В тему