31 Жовтня 2023
Новини

У фсб запевняють, що стан Царьова після замаху задовільний

У фсб запевняють, що стан Царьова після замаху задовільний
Стан Олега Царьова після замаху, як заявляють у федеральній службі безпеки росії, є «задовільним» і загрози життю немає. 

Щодо нього та його родини вжили заходів безпеки. Про це пише ТАСС.

В фсб заявили, що вже затримали співучасника замаху на Царьова — 46-річного громадянина рф, який живе у Ялті.

Як зазначається, він дав свідчення про співпрацю з СБУ, а за місцем його проживання знайшли саморобний вибуховий пристрій, засоби конспіративного зв'язку «з українськими кураторами», фотографії Царьова, схеми підходів до місць його проживання та роботи тощо.

В фсб ще розшукують виконавця замаху та інших людей, «які сприяють українським спецслужбам».

Нагадаємо, 27 жовтня російські пропагандисти заявляли, що невідомі напали на Царьова в окупованій Ялті. В росії зазначали, що український ексдепутат перебуває в реанімації, а його стан «дуже важкий».

Згодом у Telegram-каналі Царьова з'явилася інформація, що приблизно опівночі на території санаторію, де він мешкає, у нього двічі стріляли. На момент прибуття карети швидкої допомоги Царьов був непритомний, із великою крововтратою.

Джерело hromadske у правоохоронних органах повідомило, що замах на Царьова у Криму був спецоперацією Служби безпеки України, а його стан називали критичним.

До слова, Царьов був народним депутатом чотирьох скликань, востаннє обирався від «Партії регіонів» (з 2012 до 2014 року). У травні 2014-го балотувався у президенти, але пізніше зняв свою кандидатуру. Після початку війни в Україні 2014 року підтримав росію та втік із країни.

Царьов неодноразово поширював роспропаганду. У травні 2022 року його заочно засудили до 12 років в’язниці. Справа стосувалася публічних закликів до змін територіальної цілісності України та насильницької зміни конституційного ладу, вчинених з використанням ЗМІ.

Торік у жовтні українські правоохоронці скерували до суду ще один обвинувальний акт проти Царьова. Він разом з іншими фігурантами у лютому 2022 року незаконно перетнув державний кордон України в супроводі російських військових. Підозрювані приїхали до села Катюжанка Вишгородського району Київської області, яке на той час перебувало під окупацією збройних сил рф.

У захопленому селі ексрегіонали та представниця бойовиків активно записували інтерв'ю для російських медіа, у яких називали українську владу «нацистами», маніпулювали інформацією та виправдовували вторгнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: фсб, росія, замах на вбивство
В тему