30 Жовтня 2023
Новини

У Криму окупанти «продали» квартиру Зеленської

У Криму окупанти «продали» квартиру Зеленської

У Ялті (Крим), що належить дружині президента України Олені Зеленській, окупанти продали на аукціоні за понад 17 млн гривень квартиру.

Про це пише Кримінформ.

"На торги було виставлено майно за адресою в смт Лівадія (Ялта) на вул. Батурина, буд. 44 А, кв. 501 площею 119,5 кв. м.

Початкова вартість лота становила 24 млн 642 тис рублів, крок аукціону - 1 млн 232 тис руб. На торги заявилися два учасники-фізособи, які проживають у москві. У підсумку Юлія Кальницька запропонувала 43,124 млн руб., а переможець Ольга Липовецька - 44,356 млн руб.", - йдеться в повідомленні.

Після повномасштабного вторгнення у 2022 році у Комуністичній партії рф запропонували "компенсувати збитки Донбасу за рахунок активів українських чиновників в росії" – зокрема, забрати у дружини президента України Володимира Зеленського квартиру в окупованому Криму.

Нагадаємо, Олена Зеленська купила квартиру площею 129,8 кв. метра в елітному житловому комплексі за однією адресою з Лівадійський палацом у квітні 2013 року разом з паркомісцем площею 16,1 кв. метра. Згідно з декларацією Зеленського, вартість цього майна 1,3 мільйона гривень (більше 160 тисяч доларів за курсом валют того періоду).

У 2019 році Reuters повідомляв, дружина президента Володимира Зеленського Олена купила елітну квартиру в Лівадії менш ніж за половину ринкової вартості в екснардепа, олігарха Олександра Буряка. Видання зазначало, що подружжя продає цю квартиру. У штабі Зеленського тоді запевнили, що квартира була придбана за ринковою ціною і відзначили, що Зеленські скористаються квартирою "тільки після обов'язкового повернення Криму до України". Про плани продажу квартири в заяві не згадувалося.

"Крим.Реалії" повідомляли, що кримська квартира Олени Зеленської розташована в елітному житловому комплексі "Імператор" в Лівадії по сусідству з політиками, успішними підприємцями та представниками естради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, олена зеленська, квартира
В тему