25 Жовтня 2023
Новини

росіяни атакують новими безпілотниками: що відомо

росіяни атакують новими безпілотниками: що відомо

Дешевшими та легшими варіантами безпілотників власного виробництва Italmas росія доповнює використання безпілотників Shahed під час ударів по українській інфраструктурі.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

23 жовтня російські ЗМІ припустили, що російські війська під час атаки безпілотників на Київську область вперше в Україні застосували нові безпілотники великої дальності Italmas і його варіанти. 

російські джерела відзначили, що дрони Italmas легші за Shahed і їх важче виявити та збити. російські військові блогери відзначили, що безпілотники Italmas дешевші за Shaheds, що означає, що їх можна більше виробляти та використовувати, але вони несуть на собі меншу вагу.

російські джерела відзначили, що російські війська використовуватимуть безпілотники Italmas у тандемі з Shaheds. 

Раніше ISW оцінювало, що росія, ймовірно, намагається розширити та диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для ударів по українській критично важливій інфраструктурі напередодні осінньо-зимового сезону. І використання безпілотників Italmas, ймовірно, є частиною зусиль з диверсифікації боєприпасів.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що росіяни почали робити невстановлені безпілотники, використовуючи двигуни з AliExpress. Цей БПЛА ударного типу, кілька кілограмів вибухівки він несе, тому становить небезпеку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, зброя
В тему

Останні матеріали