20 Жовтня 2023
Новини

Волинянці видалили 20-кілограмову ракову пухлину

Волинянці видалили 20-кілограмову ракову пухлину

У Волинському онкоцентрі Волинської обласної клінічної лікарні пацієнтці видалили величезну ракову пухлину масою до 20 кілограмів розмірами 40х27х25 сантиметрів.

Про це повідомив речник медзакладу Андрій Гнатюк.

Проблему жінка запідозрила пів року тому, коли почала швидко поправлятися, та спочатку особливого занепокоєння це не викликало.

«Тест на вагітність виявився негативним, та й родичі заспокоювали: то така конституція тіла, яка передалася у спадок. Мовляв, мама, теж повна. Попри й так невисоку вагу, жінка сіла на дієту, і начебто худла, а живіт розростався. І вперше за 10 років усе ж звернулася до гінеколога. На УЗД виявили пухлину, жінці діагностували рак яєчників. Відтягувати з операцією не було куди, оскільки пухлина могла лопнути і спричинити сильну кровотечу. Це призвело би до великої втрати крові і, зрештою, до летального випадку. Також існувала велика загроза ураження інших органів, і врятувати пацієнтку було би значно важче», – йдеться у повідомленні.

Операція на чолі з Іваном Сінєльніковим у складі хірургів Юлії Матюшко, Юлії Шевчук, інтерном Анною Денисюк та анестезіологом Романом Шурготом тривала 2 години. Гістологія підтвердила рак.

Лікарі попередньо встановили першу А стадію захворювання. Інших розростань навколо не виявили, проте взяли необхідну кількість біопсій, аби остаточно зрозуміти ступінь ураження.

Наразі пацієнтка почувається задовільно, до отримання всіх результатів обстежень перебуватиме в онкоцентрі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, онкологія, Лікарі
В тему