19 Жовтня 2023
Новини

Журналістка в етері заявила, що поведінка путіна «схожа на аутизм»

Журналістка в етері заявила, що поведінка путіна «схожа на аутизм»
Поведінку президента росії володимира путіна в етері національного телемаратону «Єдині новини» журналістка порівняла з аутизмом.
Це викликало обурення у соцмережах. Про таку заяву ведучої написала журналістка Олена Дуб, - інформує hromadske.

У етері телемаратону журналісти телеканалу «Рада» говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Зокрема, вони обговорювали поведінку російського лідера володимира путіна під час саміту в Китаї.  

Подоляк прокоментував, пропозицію путіна щодо повернення США переданих Україні американських ракет ATACMS. Також, за словами радника, російський президент «поводив себе нетипово» під час зустрічі, бо заявив про нібито готовність українців до перемовин.

«Людина (путін — ред.) сама собі щось вигадала і про ATACMS, і про переговори. І говорить цілком серйозно: “Ви знаєте, там в Україні ми готові вже сідати за стіл переговорів”. Це ще одна ознака того, що людина абсолютно вже усвідомлює, що є "ізолянтом"», — казав радник очільника Офісу президента. 

У відповідь ведуча Ольга Немцева заявила: «Так, дуже схоже на аутизм».

До слова, розлади аутистичного спектра – це стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Міністерство охорони здоров’я наголошує, що аутизм не є хворобою. Такий стан можна скоригувати і адаптувати людину до соціального життя.

Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що люди з аутизмом часто стикаються зі стигматизацією та дискримінацією, зокрема у медичній та освітній сферах. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир путін, війна з Росією, журналісти, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали