18 Жовтня 2023
Новини

На Житомирщині ділки крали нафту з трубопроводу

На Житомирщині ділки крали нафту з трубопроводу
На Житомирщині в ніч проти 16 жовтня затримали шістьох учасників групи, яку підозрюють у крадіжці нафти. 

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції. За даними слідства, фігуранти зробили незаконну врізку в магістральний нафтопровід «Мозир — Броди» та зливали сировину в спеціально обладнаний автомобіль.

Оперативники встановили, що організатором є раніше судимий житель Звягельського району. Ще п’ятьох він залучив як спільників. 

Затримані мали зв’язки в охороні держпідприємства, тож отримували розклад і маршрути нарядів. Також у них були спецзасоби, які дозволяли не привертати до себе зайву увагу: пристрої нічного бачення та заглушення радіосигналу. Коли виходили на «справу», телефони залишали у місцях мешкання.

Викрадену нафту учасники групи збували підпільним виробникам палива й легальним підприємцям на території області та за її межами.  

Фігурантів затримали у той момент, коли вони приїхали за черговою партією нафти до місця незаконної врізки. Один із ділків намагався втекти, щоби позбутися доказів, кажуть правоохоронці.

Затриманим оголосили підозру за ч. 2 ст. 292 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі до 5 років або ув’язнення від 3 до 8 років. Прокурори звернулися до суду щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

У поліції зазначили, що після проведення процесуальних заходів дії учасників угруповання можуть бути додатково кваліфіковані за статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, нафта, поліція
В тему

Останні матеріали