18 Жовтня 2023
Новини

У Києві вихователька побила дитину: відкрили справу

У Києві вихователька побила дитину: відкрили справу
Батьки дитини звернулися до Голосіївського управління поліції Києва із заявою про те, що вихователька дошкільного навчального закладу завдала тілесних ушкоджень їхній доньці.

Про це повідомили у столичному управлінні поліції.

Як стало відомо, батьки виявили на шиї дитини подряпини та синці. Поліціянти задокументували звернення та надали батькам дитини направлення на проходження судово-медичної експертизи.

У поліції вказують, що для з'ясування всіх обставин події та роботи з родиною також залучають співробітників ювенальної поліції.

Відомості за фактом інциденту правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Після отримання результатів експертизи справу можуть перекваліфікувати, уточнили у поліції. Триває слідство.

У Facebook Анастасія Настека (як уточнило hromadske, це мати постраждалої дівчинки) написала, що дитину нібито побила вихователька ясельної групи столичного дитсадка №513 Світлана Нікітіна.

«Гематоми на шиї, які вихователька намагалася замазати зеленкою. Підтвердила, що це вона випадково нігтями, навіть не відвела у медпункт. Судмедексперт сказав, що так можна переламати хрящ і дитина може померти. Дитина розказує і показує, як саме її била вихователька», — зазначила жінка.

Мама постраждалої дитини Анастасія Настека у коментарі «5 каналу» розповіла, що зранку їй подзвонила вихователька і сказала, що вона випадково подряпала шию дитині, коли одягала або знімала кофтинку. Але, мовляв, уже все добре, бо вони замазали зеленкою. Після полудня дворічну Владу з дитсадка забрав тато. І вже вдома він розгледів на горлі дівчинки великий синець із крововиливами.

«Дитинка за столиком почала показувати, як її били в грудну клітку і по шиї, як їй закривали рот. І казали: "Закрий свій рот"», — скаржиться жінка.

Дворічна Влада конкретно вказала татові на кривдницю — виховательку Світлану Федорівну.

Директорка закладу запевнила батьків, що ушкодження в дитини нібито через блискавку на куртці, яку необережно застібала вихователька. Сама ж вихователька говорити з журналістами відмовилася, пише «5 канал».

В освітньому закладі підтвердили «РБК-Україна», що в них працює Світлана Нікітіна. Водночас давати коментарі щодо інциденту відмовились, запропонувавши звертатися до них після розгляду справи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, діти, дитсадок
В тему