17 Жовтня 2023
Новини

У Бердянську та Луганську на аеродромах уразили 9 гелікоптерів рф та ППО

У Бердянську та Луганську на аеродромах уразили 9 гелікоптерів рф та ППО

Сили спецоперацій у співпраці із Силами оборони провели операцію з ураження аеродромів у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську.

Про це інформує пресслужба ССО, яка наводить деталі спецоперації Dragonfly.

Зазначається, що Сили спеціальних операцій отримали інформацію про використання противником  аеродромів у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, а також перебування на них значної кількості авіаційної і спеціальної техніки, та боєприпасів.

Зазначену інформацію перевірили та отримали підтвердження. Координати та необхідні дані ССО передали для ураження підрозділам Сил оборони. У результаті завдання вогневого удару в ніч з 16 на 17 жовтня окупанти зазнали значних втрат.

За останніми даними у Бердянську та Луганську знищили:

  • дев’ять гелікоптерів різних модифікацій
  • спеціальну техніку, яка знаходилася на аеродромах
  • пускову установку ППО
  • склад боєприпасів
  • пошкоджено смуги аеродромів

У ССО зазначають, що склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку. Детонація у Луганську тривала до 11 ранку.

За даними спецпризначенців, втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів, зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 17 жовтня Збройні сили України завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу окупованих Бердянська та Луганська.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що не володіє інформацією, що, як і чим було уражено на аеродромах, але пояснив, чим допомагає Україні ураження такої техніки як вертольоти противника.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, луганськ, війна з Росією
В тему