13 Жовтня 2023
Новини

У Бериславі дрон рф атакував цивільну автівку: є загибла

У Бериславі дрон рф атакував цивільну автівку: є загибла
На Херсонщині в Бериславі 13 жовтня окупанти атакували подружжя, яке їхало у справах на власній автівці.
окупанти використали проти цивільних дрон. Чоловіку вдалося вижити, а жінка загинула. Про це повідомили голова Офісу президента Андрій Єрмак та очільник ОВА Олександр Прокудін. Унаслідок атаки загинула жінка 34 років, а її 36-річного чоловіка шпиталізували у важкому стані.

Також унаслідок скидання гранати з безпілотника постраждала 79-річна жінка, яку госпіталізували у стані середньої важкості.

Єрмак назвав це «свідомим полюванням за мирними мешканцями» з боку росіян і порівняв їхні дії з нападом бойовиків ХАМАС в Ізраїлі.

«Немає сумнівів у тому, що російські військові бачили, що в авто їдуть цивільні — оптика БпЛА дозволяє це зробити. Але метою росіян є геноцид. Їхня ненависть до всього українського, до нашого народу, переросла в терористичні методи ведення війни», — підкреслив очільник ОП.

Нагадаємо, за минулу добу, 12 жовтня, росіяни здійснили 100 обстрілів Херсонщини, випустивши 553 снаряди з мінометів, артилерії, «градів», танків, гранатометів, авіації та безпілотників. По місту Херсон випустили 49 снарядів.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, будівлі навчальних закладів у Херсоні та Херсонському районі, медичну установу та завод у Херсоні, а також у підприємство в Бериславському районі.

Протягом доби від російської агресії загинули 2 людини, ще 6 — отримали поранення, зокрема дитина.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему