0 0000
Новини

17 жовтня: кого привітати з днем ангела?

17 жовтня: кого привітати з днем ангела?

Цього дня відзначають іменини Василь, Вероніка, Дмитро, Карина, Микола, Михайло, Павло, Петро, Степан, Яків.

Чим особливі «винуватці свята» з таким іменем? Трошки про їхні секрети…

ВАСИЛЬ

Ім’я походить від давньогрецького слова, яке означає "царський, царствений".

Василь у дитинстві дуже любить гратися зі звірятами й пташками, ніколи не скривдить беззахисну істоту. Вася – мазунчик бабусь і дідусів. Йому постійно необхідно перебувати в товаристві однолітків. Спілкування із друзями у Василя на першому місці.

ВЕРОНІКА

Це ім’я походить від імені Ференіка, яке означає «приносить перемогу», «переможна» (від імені грецької богині перемоги Ніки). У дитинстві Вероніка сором’язлива, боязка, нерішуча, надто чутлива дівчинка. Підростаючи, вона стає впертою і дратівливою. Повсякденні турботи життя тиснуть на неї, а сил для боротьби з ними у Вероніки зовсім немає. Це тому, що вона часто ховається в себе і більше живе в своєму вигаданому світі, ніж в сьогоденні. Вероніка зовсім невимоглива, активна, любить спілкуватися, але не всім і не завжди вдається простежити за ходом її думки і за тим, як змінюється її емоційний стан. Вероніка дуже любить і високо цінує комфорт, а також красиві і дорогі речі, але водночас може бути задоволена і малим. Іноді Вероніка може зважитися на спонтанні та незвичайні вчинки, вона здатна знайти найкращий і правильний спосіб вирішення у будь-якій важкій ситуації. Ближче до старості Вероніка може стати мовчазною, похмурою і навіть суворою, може замкнутися в собі або звернутися до Бога і піти в релігію. Через властиве їй самолюбство, роботу Вероніка намагається вибрати кращу і престижнішу. Вона здатна побудувати непогану кар’єру в живописі, у сфері літератури і музики, в медицині, може стати відмінним педагогом, а також бути вихователем в дошкільних установах і навчати маленьких дітей. Вероніка користується гарною популярністю у чоловіків. Вона досить влюблива, але почуття її не можна назвати постійними. Для Вероніки ідеалом є сильний чоловік і сильний не тільки в прямому сенсі, але, що більш важливо, в життєвому. Вона відчуває себе слабкою і потребує турботи, коли поруч із нею такий чоловік. Вероніка почуває себе впевненіше, якщо партнер ласкаво ставиться до неї. У шлюбі вона прагне бути лідером і, якщо чоловік не змириться з таким становищем Вероніки, то сім’я може розпастися. Однак жінка з таким ім’ям може пожертвувати роботою заради сімейного затишку, надавши можливість заробляти чоловікові. З Вероніки виходить дуже відданий друг, який завжди намагається допомогти кожному, і з вдячністю ставиться до того, хто піклується про неї. Вона може стати дуже легкою у спілкуванні людиною, що, звичайно, притягує до неї не тільки подруг, але і незліченних кавалерів. Часто Вероніку можна віднести до жінок, завдяки яким не потрібно публікувати свої новини в газетах, розкажи їй якийсь секрет – скоро про це дізнається багато людей.

ДМИТРО

Походження цього імені пов’язане з ім’ям Деметри із древньої міфології. Це богиня землі й родючості.

Дмитро росте хворобливою дитиною, що позначиться на його нервовій системі. Він буде примхливим, вимогливим до оточення. Буде постійно шукати захисту й допомоги у матері.

КАРИНА

Ім'я Карина має кілька версій походження: від латинського «carus», що перекладається як «милий», «дорогий»; з італійського Кара – «дорога», «красива», «мила»; від грецького імені Корінна (Коріна), що означає «дівчина». Також Карина – це коротка форма звернення до імені Катаріна, Карін в Європі (українська версія – Катерина), що означає «чиста», «непорочна».

У дитинстві Карина дуже уразлива і вперта. Батьки намагаються потурати її бажанням. У школі дівчинка добре вчиться. Їй подобається відвідувати уроки музики і хореографії. Вона практично завжди досягає поставленої мети. Вона любить перебувати в центрі подій, егоїстична, намагається будь-якими способами привернути до себе увагу. Вона демонстративноав своїх діях. Карина користується великою популярністю у протилежної статі. Зовні вона схожа на батька, але має характер матері. У шлюб вступає по любові, досить рано. Не всі володарки імені Карина пристосовані до сімейного життя. «Зимові» Карини часто в поганому настрої, пред'являють чоловікові безліч претензій. Не кожен чоловік здатний ужитися з такою жінкою. При цьому «літні» Карини товариські, доброзичливі і терплячі до людей, люблять приймати вдома гостей, мають масу достоїнств. Карина легко знаходить з усіма спільну мову, володіє розвиненою інтуїцією. З неї вийде хороший педагог або працівник сфери обслуговування. У дитинстві Карина захоплюється казками, створює собі романтичні образи. Її першою закоханістю зазвичай стає нерішучий милий хлопчик. Але існує і повністю протилежний образ Карини. Вона шукає у своїх фантазіях грубого, рішучого чоловіка. Саме з таким чоловіком, на думку Карини, вона буде щаслива. Але на практиці Карина уникає впевнених в собі сильних чоловіків. Карина, народжена взимку, шукає для себе спокійного чоловіка, котрий має яскраво виражений бурхливий темперамент. Вона ініціативна, але досить гостро реагує на поведінку партнера.

МИКОЛА

Ім’я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як "переможець народів".

Микола з дитинства росте міцним і здоровим, хворіє рідко. Не пристає з капризами до батьків, напевно, тому вони не завжди приділяють Миколі достатнього часу. Навчається добре з усіх предметів. Серед однолітків його відрізняє сила, активність і кмітливість.

Труднощі переборює без сторонньої допомоги. Урівноважений, працьовитий і працездатний. Микола здатний опанувати будь-яку професію, буде добре заробляти.

Простий у спілкуванні, товариський. На посаді керівника Микола жорсткий і навіть деспотичний. Підлеглі будуть побоюватися його. У стані гніву погано контролює себе і здатний наламати дров.

 

МИХАЙЛО

У перекладі означає "подібний до Бога". 

В основному, Михайло росте здоровою дитиною. Він привабливий, розумний, але в колективі відлюдний. На людях створює образ благополучної людини, а в душі страждає від самотності. Схильний замикатися в собі, зайво суб’єктивний. Необхідно з дитинства відволікати такого хлопчика від його думок. 

Михайло дисциплінований, цього вимагає і від інших. Ретельно підбирає розумних та інтелігентних друзів, яким відданий назавжди. Дуже чутливий до поразок і невдач, що травмуватимуть його гордість. Працює для досягнення мети, а не для радості несподіваних відкриттів. Михайлу подобається медицина, він може успішно займатися підприємництвом. Стосунки з оточенням у Михайла складаються не відразу, він обережний, нерішучий. Уважно прислухається до внутрішнього голосу, володіє хорошою інтуїцією. Вміло приховує свою чутливість. Одна з основних його рис – висока моральність. При ньому краще не жартувати про норми моралі. У Михайла сильна воля, він повністю контролює свої почуття.

ПАВЛО

Павло – добра й чуйна дитина. Він з великим бажанням буде допомагати матері доглядати за молодшим братом або сестричкою. Ніколи не порушить заборон дорослих і буде переконувати своїх друзів не переступати рамки дозволеного. З віком у Павла ще більше виявиться здатність до співпереживання, співчуття.

Люди зможуть йому довірити свої таємниці. Павло схильний пофілософствувати й нерідко вибирає професію відповідно до свого спокійному характеру. Колеги пороботі будуть цінувати в Павлові працьовитість, надійність і здатність у будь-який момент прийти на допомогу. Виконує свою роботу так, що ні підганяти, ні змушувати його не треба.

ПЕТРО

Ім’я походить від давньогрецького слова "петра", що означає "стрімка кам’яна брила".

Петро – допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків питаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було б непогано влаштувати сина в музичну школу.

Петро навчається легко й не завдає клопоту учителям. Замолоду часто займається колекціонуванням фотографій артистів і музичних записів співаків.

СТЕПАН

З давньогрецької – «стефанос» – означає «вінок», «корона».

Він хороший організатор і реально дивиться на речі. Чоловік підкорює всіх своїм вольовим характером, оригінальним мисленням і вдумливістю. Спілкування з ним надихає на здійснення вчинків. У дитинстві Стьопа пустотливий і непосидючий. Він готовий грати в усі ігри, дуже товариський, неконфліктний і веселий. Хлопчика важко посадити за навчання, проте, він володіє чіпким розумом, що дозволяє моментально запам'ятовувати матеріал. У Стьопи невгамовний характер, він дуже спостережливий, легко помічає помилки інших людей. Батьки Степана можуть тільки радіти тому, який хороший і слухняний хлопчик у них зростає. Але з роками деяка повільність Стьопи може перерости в нелюдимість і закритість. Степан володіє сильним і неабияким характером. У нього сильно розвинене почуття власної гідності. Чоловік абсолютно впевнений у своїх видатних здібностях. При цьому він дуже добра людина. Не злопам'ятний, не прагне повністю контролювати близьких, вміє платити відданістю за терпіння з їх боку. Психіка Степана досить стійка. Його дуже складно як вивести з себе, так і розгойдати на будь-які рішучі дії. Степан неохоче сприймає нове, не сприймає злам усталених звичок. Чоловік з ім'ям Степан наділений розумом практичного складу і відмінною пам'яттю. Степан незмінно спокійний. У його житті не буває бурхливих пристрастей, з усіма без винятку людьми він спілкується прохолодно. Жіноча громада Степана дуже цінує. Здатність «тонути» в любові легко зникає. Однак при цьому Степан прагне завжди тримати в шорах свій темперамент і не стримує себе тільки при близькості. У ці моменти чоловік щедрий на слова пристрасті. У жінках Степан цінує неприступність, йому цікаво завойовувати їх. Флірт для Стьопи має велике значення. У відносини цей чоловік завжди намагається внести щось нове. Гармонії в шлюбі Степан зможе досягти, якщо вибере в дружини жінку спокійної вдачі. Але навіть і тоді відносини в родині не будуть складатися безхмарно. У дружини надто багато приводів для ревнощів, що часто призводить до розлучення, а за розлученням у Степана нерідко іде новий шлюб. Всі сімейні турботи Степан перекладає на дружину, навіть дітьми займається тільки іноді. Сенс життя для Степана – в спілкуванні. Це здатна на вигадки людина, наділена відмінним почуттям гумору, яке допомагає йому в складні життєві хвилини. Все, що цьому чоловікові відомо про флірт і близькості, в основному формується літературою та фільмами. Крім того, Степан – великий любитель поговорити на відверті теми із друзями. Степан відчуває себе як риба у воді в жіночому суспільстві, хоча у нього є ціла купа друзів і серед чоловіків. Степани завжди з усіма на короткій нозі, образ не пам'ятають, але ось для красного слівця можуть і виказати чиюсь таємницю або секрет. Степан не схильний змінювати обрану професію. Заняття собі він, як правило, вибирає один раз в житті і досягає в ньому значних кар'єрних висот. З роками Степан стає справжнім майстром у своїй області. Цей чоловік воліє мати справу з деревом або металом, але уникає професій, де потрібно спілкуватися з людьми. З такого чоловіка може вийти хороший художник, модельєр або архітектор. Степан віддає перевагу вільним професіям. Йому подобається відкривати для себе і для всього світу щось абсолютно нове і незвичайне.

ЯКІВ

Це біблійне ім'я, за переказами Яків був близнюком Ісава і народився слідом за ним, тримаючись за п'яту свого старшого брата. Яків відзначається у всіх авраамічних релігіях: в іудаїзмі, християнстві та ісламі. У західних мовах використовують дві форми імені Яків (Jacobus і Jacomus), які дали родинні імена. В Англії – Джеймс і Джейкоб, в Італії – Джакомо і Джакоббе. Якуб, Яго, Жакоб, Жако, Хакобо, Жак, Хайме, Акоп – це все аналоги імені Яків. А від відповідних чоловічих імен з'явилися і жіночі варіанти імені – Жаклін, Жакез, Жакоб, Якоба, Якобінія. У православних особливо шануються апостоли Яків Зеведеїв (Яків Старший) і Яків Праведний. Для імені Яків (Яків) будуть вказані православні іменини, католицькі іменини можна подивитися у імені Джеймс. Маленький Яків зростає дуже непосидючою дитиною. Уже в дорослому віці характер Якова можна назвати важким, хоча цей чоловік має неабиякий розум, є розважливим і вміє передбачати події. За своїм темпераментом це яскраво виражений холерик, він хитрий і володіє даром переконання. Самого його переконати практично не можливо, він довіряє тільки беззаперечним аргументам. Але навіть якщо і визнає вашу правоту, то не скаже про це. Зимові представники відрізняються особливо вибуховим і неврівноваженим характером. Осінній Яків схильний займатися підприємництвом або комерцією, так як виявляє хитрість, завбачливість і ставить гроші на перше місце. Літні чоловіки відрізняються веселою вдачею, чуйністю, добротою і енергійністю. Не дивлячись на їх спокій і врівноваженість, їх теж можна вивести з себе. Весняний Яків також веселий, володіє хорошим почуттям гумору, приємний у спілкуванні і амбітний. У виборі професії Яків завжди довіряє тільки своєму рішенню і не любить вислуховувати чужі поради. Він може швидко зорієнтуватися в будь-якій ситуації і зробити вірний вибір. Завжди намагається вибрати професію, де потрібно швидко реагувати в складних ситуаціях, наприклад, може стати політиком, льотчиком або спортсменом. Головне для нього в роботі – це відсутність одноманітності. Він дуже рухливий і легко до всього пристосовується, у своїх оцінках, в основному, завжди об'єктивний і володіє хорошою інтуїцією. Таким чоловікам долею накреслено здійснювати щось важливе і значне. По службових сходах він просувається нерівномірно, його чекають злети і падіння. Для досягнення своєї мети Яків готовий майже на все, іноді він вміло використовує для цього інших людей. При цьому це досить принципова людина, він цінує дружбу і товариство на роботі, не терпить зради і некрасивих вчинків. Яків завжди відданий справі, але вимагає того ж від інших. У сімейному житті Яків непередбачуваний і іноді може посіяти паніку в колі своїх домочадців. Причина цього полягає у його потребі в сильних переживаннях, і це часто приносить багато клопоту. Його не можна не любити, так як це впевнений в собі чоловік, гостинний, уважний і тактовний господар. Свою сім'ю Яків дуже береже і любить, вона для нього є єдиним місцем відпочинку. Це дуже інтелігентний чоловік, тому з ним завжди цікаво. Іноді може проявляти деспотизм і впертість, що ускладнює спілкування із ним. У спілкуванні Яків може проявляти зайву категоричність, яка може часом доходити до крайнощів. Він має схильність засуджувати людей, якщо їх поведінка не збігається з його уявленнями про справедливість. Йому слід пам'ятати, що його думка не завжди може бути істинною. Якову необхідно розвивати в собі стриманість, доброту і вміння прощати людям їх слабкості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему