13 Жовтня 2023
Новини

Українці можуть бути в полоні бойовиків ХАМАС

Українці можуть бути в полоні бойовиків ХАМАС

У полоні бойовиків ХАМАС, за не підтвердженою інформацією від ізраїльської сторони, можуть перебувати українці.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в етері телемарафону "Суспільне. Спротив".

"Варто розуміти, що ми не знаємо місцезнаходження певної кількості людей, і не виключається, що частина з них може бути в полоні. Про це нам повідомляли ізраїльські служби, це ще не доведена інформація. Прошу не робити фурор, але, скоріше за все, це відповідає дійсності", - сказав Корнійчук.

Він додав, що під час розшуку громадян України українські дипломати тісно співпрацюють з ізраїльською поліцією. Він також розповів, що з сімох загиблих українців тільки одна громадянка мала лише український паспорт.

"На постійній основі шукаємо людей — і по ДНК, і по відбитках пальців. Поліція нам допомагає знаходити нових людей. Не думаю, що вже суттєво зміниться кількість (загиблих — ред)…

Решта шість проживали в Ізраїлі постійно і мали також ізраїльський паспорт. Це ні в якому разі не принижує їх права як громадян України, просто для вашого розуміння, що одна подорожуюча, на жаль, загинула. Решта — це місцеві мешканці", - додав посол.

Нагадаємо, стало відомо, що кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей. За словами речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка, консули встановили їхні особисті дані, підтримують зв'язок із родичами та вживають заходів задля репатріації тіл.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, українці, ізраїль, полон
В тему

Останні матеріали