11 Жовтня 2023
Новини

На Донеччині школярам, які хочуть вчити українську, погрожують

На Донеччині школярам, які хочуть вчити українську, погрожують

На тимчасово окупованих територіях школярів за бажання опановувати українську мову росіяни гноблять та погрожують.

Тепер її вивчення у школах є необов'язковим, - повідомляє ЦНС.

окупанти зробили урок з української мови факультативним та не обов'язковим для вивчення предметом у всіх підконтрольних закладах загальної середньої освіти на ТОТ Донецької області. Українське підпілля зазначає, що ворог розробив примітивну програму з вивчення української мови для учнів середніх та старших класів, яка налічує близько 300 годин на 5 років.

"Водночас коли діти виявляють ініціативу щодо проходження навіть такого факультативу, окупанти психологічно тиснуть на учнів, принижують їх та погрожують проблемами з навчанням", – акцентували у Центрі.

Таким чином окупаційна адміністрація планує демонструвати начебто "дотримання" міжнародного права на окупованій території, а саме – права населення на вивчення рідної мови. Однак насправді така скорочена програма української мови є лише прикриттям для подальшої русифікації регіону.

"Центр національного спротиву отримав від підпілля списки всіх окупантів та колаборантів, які причетні до цих заходів та продовжують працювати в інтересах ворога. Кожен понесе неминуче покарання", – запевняють у ЦНС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, школа, українська мова
В тему

Останні матеріали