6 Жовтня 2023
Новини

На Харківщині від удару окупантів загинула сім'я військового, якого поминали

На Харківщині від удару окупантів загинула сім'я військового, якого поминали
У селі Гроза на Харківщині через перепоховання загиблого захисника організували поминки, але вся його сім’я загинула внаслідок влучання ракети.

Про це повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, пише «РБК-Україна».

Військового поховали у Дніпрі, але рідні — дружина та син — наполягали на перенесенні тіла до рідного села.

Син загиблого теж був військовим. Разом з дружиною та матір’ю чоловік був у кафе, коли туди влучила російська ракета. Вони загинули.

Нагадаємо, 5 жовтня близько 13:25 російські військові вдарили по селу Гроза Куп’янського району Харківської області. За попередніми висновками, окупанти випустили ракету «Іскандер», яка влучила у кафе-магазин.

У цей час там відбувалися поминки за місцевим жителем — загиблим військовим. На поминки прийшли люди майже з кожної хати, але це були виключно цивільні, розповіли в Харківській прокуратурі.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що є підозра, що ракету могли «навести». За його словами, не виключено, що це міг зробити хтось із місцевих.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років або довічне позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему