5 Жовтня 2023
Новини

Призначили ще трьох заступників міністра оборони

Призначили ще трьох заступників міністра оборони

Ще трьох нових заступників міністра оборони 5 жовтня призначив Кабінет міністрів.

Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук і міністр оборони Рустем Умєров.

5 жовтня Кабмін призначив:

  • Гаврилюка Івана Юрійовича заступником міністра оборони України;
  • Гайдера Станіслава Мечеславовича заступником міністра оборони України;
  • Кліменкова Дмитра Олеговича заступником міністра оборони України.

Умєров повідомив, що Іван Гаврилюк стане заступником з питань військово-технічної політики.

За його словами, Гаврилюк - генерал-лейтенант: "У квітні-серпні 2022 року був головою робочої групи України в координаційному центрі по наданню допомоги у Німеччині, раніше – радник командувача сил логістики ЗСУ та керівник головного управління логістики – заступник начальника Генштабу ЗСУ.

"Найважливіші завдання – розвиток ОВТ Сил оборони, перепрофілювання українського ОПК на номенклатуру НАТО та тісне співробітництво з країнами партнерами", - сказав Умєров.

Дмитро Кліменков – заступник з питань закупівель. Раніше працював комерційним директором АТ "Укртрансгаз".

Умєров зазначив, що за час роботи йому вдалося на понад 50% перевиконати план з закачування газу до підземних сховищ та на 15% збільшити кількість клієнтів-нерезидентів.

До цього працював першим заступником голови ФДМУ, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником крупних проектів в шведській компанії Еріксон.

Ключові пріоритети на посаді – стандартизація, систематизація, дієвий контроль та цифровізація закупівель, створення поетапного алгоритму закупівель та контролю, повноцінний запуск Агенції нелетальних закупівель.

Станіслав Гайдер – заступник з питань інституційного розвитку. Гайдер – керівник цифрової трансформації НАЗК. На попередній посаді займався стратегічним плануванням агенції за методологією цілей та ключових результатів (OKRs), де переналаштували ключові бізнес-процеси. Під його управлінням запустили Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів, Єдиний портал повідомлень викривачів корупції та ін.

Головний пріоритет – розбудова стійкої та цілісної інституції Міноборони, яка спирається на дані та забезпечує прозорість і підзвітність.

Нагадаємо, 5 вересня Рада відправила Олексія Резнікова у відставку з посади міністра оборони. 6 вересня новим міністром призначили Рустема Умєрова. 18 вересня Кабінет міністрів звільнив з посад 6 заступників міністра оборони та держсекретаря міністерства. 27 вересня Кабмін призначив трьох нових заступників міністра оборони. Тоді уряд призначив Юрія Джигира, Наталію Калмикову та Катерину Черногоренко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кабінет міністрів, міністерство оборони
В тему