4 Жовтня 2023
Новини

На Житомирщині ув’язнені шахраї заробляли на автівках для ЗСУ

На Житомирщині ув’язнені шахраї заробляли на автівках для ЗСУ
На Житомирщині у колонії організували шахрайську схему з продажу вигаданих автомобілів для Збройних сил України. 

Про це повідомили Нацполіція та Офіс генпрокурора. За даними слідства, 2 організатори та 4 учасники злочинної схеми ув'язнені за пограбування й крадіжки.

Також до складу входили громадяни «з волі» з Києва, Черкащини, Житомирщини та Хмельниччини. Загалом у схемі було 12 учасників. Усім вже оголосили підозру.

Фігуранти розміщували в соцмережі оголошення про продаж автомобілів і навіть обіцяли доставити їх на фронт. Підозрювані по телефону розповідали вигадані історії про їхніх родичів, які теж «воюють». А ще казали, що хочуть допомогти воїнам і готові особисто доставити автівку до лінії фронту.

Зокрема один підозрюваний розповів військовому, який зацікавився оголошенням, що готовий сам привезти на фронт машину, лишень просив перерахувати кілька тисяч грн «на бензин». Згодом у дорозі автомобіль «зламався», тож фігурант попросив гроші ще й на ремонт. 

Таким чином шахраї привласнювали від кількох тисяч грн до повної вартості машини, кажуть у поліції.

Також підозрювані ошукали пораненого захисника. Перебуваючи в шпиталі, він разом із побратимами хотів придбати для свого підрозділу автівку за 120 тисяч грн. Через те, що «продавець» зробив знижку до 100 тисяч і сам зголосився доставити автомобіль на передову, військовий довірився йому та перерахував упродовж двох тижнів усю суму, але автівки так і не отримав.

Учасники групи «з волі» отримували гроші на відкриті карткові рахунки, невелику частину залишати собі, а решту пересилали організаторам, які розподіляли кошти між іншими спільниками.

Наразі правоохоронці встановили 22 потерпілих, зокрема військових і волонтерів. Водночас отримані в ході слідства дані свідчать, що кількість ошуканих значно більша.

Фігурантам оголосили підозру за ч. 4 і ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: житомир, війна з Росією, автомобіль, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали