0 0000
Новини

На Мальті підірвали журналістку, яка розслідувала найбільші корупційні скандали

На Мальті підірвали журналістку, яка розслідувала найбільші корупційні скандали

На Мальті в результаті вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала великі корупційні скандали пов'язані з проектом Panama Papers.

Журналіст вийшла з дому, сіла в автомобіль і поїхала в місто Біднія, що на півночі країни. Приблизно на пів шляху її автомобіль був підірваний, повідомляє Reuters.

53-річна журналістка була популярним журналістом, вона вела блог, у якому розкривала великі корупційні схеми провідних політиків і високопоставлених чиновників. Вона неодноразово звинувачувала в корупції прем'єр-міністра країни Джозефа Мускату і його дружину.

За кілька тижнів до загибелі жінка повідомила в поліцію, що регулярно отримує погрози від невідомих. Останній запис в її блозі була за пів години до загибелі журналістки.

Першим загиблу Галісію виявив її син, потім на місце прибули й інші члени її сім'ї. Тільки після цього приїхали слідчі, судмедексперти, вибухотехніки та пожежна охорона.

Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Муска, який звинувачувався журналісткою в корупції, різко засудив її вбивство, заявивши, що "це варварське напад за свободу преси". Крім того, він стверджує, що розслідувати вбивство Галісії допоможе Федеральне бюро розслідувань США. Муска сказав, що він не заспокоїться, поки вбивці не понесуть заслужене покарання.

У свою чергу засновник WikiLeaks Джуліан Ассандж заявив, що він готовий заплатити 20 тисяч євро будь-кому, хто повідомить інформацію про вбивство журналістки.

Каруана Галісія брала участь у міжнародному проекті Panama Papers, який розкрив численні корупційні схеми політиків. На початку року вона повідомила, що прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускату є бенефіціаром офшорної компанії, яка регулярно отримує гроші з банківських рахунків Азербайджану.

Після таких гучних звинувачень на Мальті були проведені дострокові вибори, на яких чинний прем'єр здобув легку перемогу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали