3 Жовтня 2023
Новини

У відносинах між Польщею та Україною - «спад»

У відносинах між Польщею та Україною - «спад»

Станом здоров’я та "спадом" у польсько-українських відносинах міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау пояснив свою відсутність на зустрічі голів МЗС держав Європейського Союзу.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Рау в етері Polsat News.

Голова польського МЗС назвав неформальну зустріч міністрів у Києві "важливою", а свою відсутність на ній прокоментував так: "На це є багато причин, зокрема і стан здоров'я".

"Але перш за все це пов'язано з тим, що в політиці, зокрема двосторонній політиці, між різними країнами, ми маємо період буму і спаду. Наразі, що стосується відносин між Польщею та Україною, ми входимо в період спаду, і моя відсутність є частково вираженням цього", – підкреслив він.

На питання, чи пов’язана його відсутність у Києві з промовою Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН, Рау прямо не відповів, але підкреслив, що Україна й Польща мають "абсолютно спільний стратегічний інтерес – зупинити російський імперіалізм".

"Інцидент із перенесенням секторальної суперечки на міжнародний форум, ще й так, як це сталося – на засідання Генеральної Асамблеї ООН, призвів до того, що довіра нашого суспільства до нинішньої політики українського уряду щодо Польщі, м'яко кажучи, похитнулася", – вважає польський дипломат.

Нагадаємо, відносини України та Польщі переживають кризовий момент через розбіжності щодо торговельних питань. Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає "неминучим" вихід з кризи у відносинах Польщі та України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, польща
В тему

Останні матеріали