2 Жовтня 2023
Новини

Безперешкодний виїзд за $10 тисяч: за вимагання арештували прикордонника

Безперешкодний виїзд за $10 тисяч: за вимагання арештували прикордонника

За фактом одержання неправомірної вигоди за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону підозру повідомили військовослужбовцю прикордонного загону ДПСУ.

Про це інформують у ДБР, поліції та в Одеській спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

За даними слідства, у вересні 2013 року за 10 тисяч доларів США прикордонник обіцяв виготовити клієнтам документи з "правильними" висновками військово-лікарської комісії та зняттям з військового обліку за хворобою або інвалідністю.

Надалі з готовими "довідками" він пропонував допомогти чоловіку безперешкодно перетнути державний кордон України. Слідство встановлює, як саме правоохоронець планував виготовляти підроблені документи, і чи були залучені до цього інші посадові особи.

Працівники ДБР затримали правоохоронця "на гарячому" під час одержання чергової оплати за послугу 27 вересня. Йому повідомили про підозру в хабарництві.

Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 501 908 грн та відсторонили від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. Слідчі дії щодо встановлення інших фактів правопорушень продовжуються.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, прикордонники, хабар, одеса
В тему