2 Жовтня 2023
Новини

На Волині підприємець допомагав ухилянту за $4500 перетнути кордон

На Волині підприємець допомагав ухилянту за $4500 перетнути кордон

Керівник волинського підприємства взяв 4500 доларів за допомогу в перетині кордону ухилянту.

Про це стало відомо з вироку Ковельського міськрайонного суду, - пише ІА "Волинські новини".

У матеріалах справи вказали, що у вересні минулого року керівник ТОВ «Бі-труд» Віталій П. домовився із невстановленою особою щодо виготовлення довідки військово-лікарської комісії та тимчасового посвідчення військовозобов'язаного на ім'я чоловіка (у них мала бути вказана інформація про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку), якому він взявся допомогти у перетині кордону.

За такі послуги Віталій П. обумовив з «клієнтом» нагороду – чотири тисячі п’ятсот доларів. Дві тисячі доларів Віталій П. отримав, коли чоловік надавав йому свої дані для виготовлення підроблених документів, через трохи ухилянт передав Віталію П. ще 500 доларів. А решту нагороди чоловік віддав, коли отримав все необхідне.

Відзначимо, що забирала «документи» з «Нової пошти» та передавала їх «клієнту» Віталія П. його підлегла, яка не знала про злочинні наміри керівника.

Дії Віталія П. кваліфікували за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України (пособництво в підробленні посвідчення та іншого офіційного документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи, і який надає права та звільняє від обов'язків, з метою використання його іншою особою, вчиненому за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 332 КК України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприяння його вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів, вчиненому з корисливих мотивів).

Прокурор та Віталій П. уклали угоду про визнання винуватості, яку суд затвердив. Злочинцю призначили покарання у виді п’яти років позбавлення волі, яке замінили на три роки іспитового терміну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, ковель, суд, війна з Росією
В тему