29 Вересня 2023
Новини

В Україні хочуть скасувати строки давності за корупційні злочини

В Україні хочуть скасувати строки давності за корупційні злочини

У Верховній раді зареєстрували законопроект про строків термінів давності за корупційні злочини під час війни.

Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 29 вересня.

За його словами, цей законопроект (№10100) дозволить покарати винних, навіть якщо вони зараз ховаються або якщо про їхні дії дізнаються «в далекому майбутньому».

Також цей закон скасовує «правки Лозового» про терміни досудового розслідування, призначення та проведення експертизи, можливість оскаржити повідомлення про підозру тощо.

«Завдяки яким корупціонери продовжують уникати покарання і зараз. Все це завдяки тому, що чинний закон встановлює строки, в які правоохоронці мають вкластися, розслідуючи справу до повідомлення підозри. Суди ж потім просто закривають провадження, посилаючись на закінчення таких строків. Якщо хтось мріяв цим скористатися – їх чекає розчарування і тюрма», – написав Арахамія.

Один із авторів законопроекту депутат Ярослав Железняк уточнив, що документ скасовує терміни давності притягнення до відповідальності за тяжкі та особливо тяжкі корупційні злочини, скоєні під час повномасштабної війни з рф.

При цьому Железняк анонсував і інші законопроекти «у пакеті ініціатив, який допомагає закрити дірки, які сьогодні заважають забезпечувати невідворотність покарання за корупцію».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Корупція, вру, війна з Росією
В тему

Останні матеріали