28 Вересня 2023
Новини

National Geographic опублікував фото з Криму, але не вказав країну

National Geographic опублікував фото з Криму, але не вказав країну

Фото Ластівчиного гнізда у Криму опублікував американський науково-популярний телеканал National Geographic, але не вказав країну, де розташовано цей об'єкт.

Про це пише УП.

"Неоготичний замок, збудований близько 1900 року, розташований на скелі на березі Чорного моря в Ялті, Крим", – так підписали фото у National Geographic.

У коментарях до допису користувачі, зокрема українці, одностайно нагадали, що Крим - це окупована росією частина України. Дехто додав, що замовчування цього "допомагає країні-агресорці" та "підтримує її". 

Засновник проєкту Ukrainer Богдан Логвиненко у коментарях опублікував пісню гурту "Крихітка" про українську Ялту.

А радниця українського прем'єра Наталія Бойко заявила: "Немає такої країни "Крим", Крим – це Україна. Ялта – це Україна". 

"Дуже "весело", коли ресурс про географію заплутався, чию сторону зайняти - і вирішив стати нейтральною, назвавши український Крим окремою країною. А ви боїтесь російських підписників? Бідні…", - написала користувачка Вікторія Ясінська.

Наразі у National Geographic не відреагували на зауваження українців: допис досі не відредагували.

Нагадаємо, з 2014 року росія здійснила 534 злочини проти культурної спадщини України. Велика частина з них стосується Криму.

Зазначимо, National Geographic використовує карту, де Крим "став" частиною росії, тим самим підтримуючи окупацію півострова. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, Світ
В тему

Останні матеріали