20 Вересня 2023
Новини

Що відомо про чоловіка, якого побили у військкоматі на Львівщині

Що відомо про чоловіка, якого побили у військкоматі на Львівщині

На спробі нелегально перетнути кордон із Польщею затримали чоловіка, якого тиждень утримували у військкоматі Самбору на Львівщині.

Про це інформує радниця зі стратегічних комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в етері національного телемарафону, - пише УП.

"Наразі потерпілий перебуває на обстеженні в лікарів. Це людина, яка родом з Харківщини, призовного віку. Виявилося, що його затримали на кордоні з Польщею. Він намагався нелегально перетнути кордон. Відповідні служби склали протокол про порушення правил перетинання держкордону. 

… Його спіймали, запропонували піти в ТЦК та стати на облік, бо він є військовозобов’язаним. В самому ТЦК йому радили пройти ВЛК і піти служити. Він відмовився. Те, що на відео, є продовженням розвитку цих подій. Але це не виправдовує тих працівників ТЦК, які вчинили фізичне насилля", - йдетьсять в повідомленні.

Сапьян наголосила, що за незаконне порушення кордону передбачена адміністративна відповідальність, і чоловік мав лише заплатити штраф. 

Вона також повідомила, що готується оголошення військовим підозр за статтями про незаконне позбавлення волі, катування та перевищення військовою особою повноважень. За її словами, їм може загрожувати 5-10 років позбавлення волі.

На думку Сапьян, підозру оголосять до кінця цього дня. Далі обиратимуть запобіжний захід. Вона припустила, що це буде утримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

Нагадаємо, вдень 19 вересня в соцмережах пишири низку відеозаписів, на яких людина у військовій формі б'є чоловіка у цивільному. Постраждалий заявляв, що він з Харкова, а в ТЦК його незаконно утримують вже шосту добу. Він публікував відео після побиття і просив допомоги.

Тримаючи пістолет, військовий погрожував людині в цивільному, що того "кинуть у багажник і закопають". Йому та ще одному чоловіку, який приховано знімав цей інцидент на камеру, він сказав "підніматись", а потім додав, що їх не буде шукати навіть поліція. У приміщенні також знаходились ще щонайменше двоє чоловіків у формі, які не зупинили побиття. 

Через кілька годин після оприлюднення відео Львівський облвоєнкомат та ДБР повідомили, що проводять розслідування. Зранку 20 вересня ДБР повідомило, що затримало заступника начальника військкомату в місті Самбір на Львівщині та військового-водія, які тиждень утримували у ТЦК чоловіка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, війна з Росією
В тему

Останні матеріали