20 Вересня 2023
Новини

Морили голодом, били та знущалися: затримали двох працівників ТЦК на Львівщині

Морили голодом, били та знущалися: затримали двох працівників ТЦК на Львівщині
Двох працівників Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (Львівська область), які били чоловіка та погрожували зброєю, затримали правоохоронці. 

Слідчі виявили, що потерпілого утримували у приміщенні військкомату близько тижня до публічного скандалу. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Напередодні соцмережами поширилося відео, у якому чоловік у військовій формі погрожує цивільному, б’є його та наводить на нього зброю. 

Керівництво Львівського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки призначило службову перевірку. На цей час військовослужбовців, які потрапили у відео, відсторонили від виконання обов'язків.

ДБР попередньо встановило, що 19 вересня військовослужбовець-водій ТЦК у Самборі побив чоловіка, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю.

Слідчі встановили, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били його та знущалися з нього, аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію.

Наразі ДБР затримало заступника начальника одного з відділів Самбірського районного військкомату та військовослужбовця-водія цього відділу. Вирішують питання повідомлення їм про підозру в незаконному позбавленні волі, катуванні та перевищенні військовою особою службових повноважень (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, війна з Росією, дбр
В тему