18 Вересня 2023
Новини

На Волині трьох експосадовців лісової галузі підозрюють у вирубці лісу на 21 мільйон

На Волині трьох експосадовців лісової галузі підозрюють у вирубці лісу на 21 мільйон

Колишнім посадовцям Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та Любомльського лісового господарства працівники ДБР повідомили про підозру.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Встановили, що на території Любомльського лісового господарства у Волинській області впродовж тривалого часу були проведені незаконні рубки на 7 ділянках загальною площею понад 1 гектар.

Рубки організували головний лісничий Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, головний спеціаліст цього управління та інженер Любомльського лісового господарства.

Посадовці в порушення законодавства видали лісорубні квитки без оцінки впливу на довкілля, що є обов’язковим для проведення подібних рубок. Через це незаконно зрубали понад 2,5 тисячі дерев різних порід, а збитки довкіллю за висновками інженерно-екологічної експертизи склали понад 21 млн грн.

Вже колишнім посадовцям повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень та незаконній рубці лісу.(ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів, вживаються заходи для відшкодування завданих збитків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, дбр, ліс
В тему

Останні матеріали