14 Вересня 2023
Новини

Ексміністра охорони здоров'я Максима Степанова ВАКС заарештував заочно

Ексміністра охорони здоров'я Максима Степанова ВАКС заарештував заочно
Колишнього міністра охорони здоров'я України Максима Степанова через справу про заволодіння коштами держпідприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» на понад 450 мільйонів гривень заочно заарештували.

Про це повідомляють журналіст Олег Новіков та НАБУ.

За даними слідства, у 2013 році тодішній очільник «Поліграфкомбінату» придбав на підставних осіб естонську компанію, висловивши іноземним партнерам обов’язкову вимогу співпраці – постачання продукції через «потрібну» компанію. Надалі він організував закупівлю матеріалів для виготовлення бланків документів (паспорти громадян України, ID-карти, посвідчення водія тощо) через цю компанію.

Компанія-прокладка закупляла матеріали напряму у виробників, після чого перепродавала їх держпідприємству за завищеною у 4-6 разів вартістю. Упродовж 2013-2016 років, через цю схему група зловмисників заволоділа коштами на суму близько пів мільярда гривень. 

Правоохоронці не називають імені фігурантів. Однак з відкритих джерел відомо, що на момент вчинення злочину цю посаду обіймав Максим Степанов — колишній голова Одеської обласної державної адміністрації (із січня 2017-го до квітня 2019 року) та ексміністр охорони здоров’я України (з березня 2020-го до травня 2021 року).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: арешт, кабінет міністрів, Корупція
В тему