13 Вересня 2023
Новини

На Харківщині депутат забезпечував армію рф пальним

На Харківщині депутат забезпечував армію рф пальним
Депутата Шевченківської селищної ради Харківської області, який співпрацював з окупантами під час окупації регіону, затримали.

Про це повідомляють СБУ та поліція Харківщини. 

За даними слідства, після захоплення росіянами Куп’янського району посадовець отримав «дозвіл» на торгівлю пальним.

Для ведення «бізнесу» 55-річний чоловік використовував місцеву нафтобазу та мережу захоплених автозаправних станцій на території районного центру та селища Шевченкове. Серед «споживачів» паливно-мастильних матеріалів були підрозділи армії рф, які заправляли свою техніку, кажуть спецслужбовці.

Щоб наповнювати резервуари, фігурант налагодив постачання пального з росії, а з отриманих прибутків сплачував «ренту» до російського бюджету. За даними поліції, він мав щомісячно перераховувати 50 тисяч рублів окупаційній «владі».

Після звільнення району посадовець залишився в селищі, де намагався «залягти на дно», однак співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Депутатові повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому може загрожувати до 5 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Розслідування триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією, пальне
В тему