13 Вересня 2023
Новини

У Севастополі горить десантний корабель та субмарина

У Севастополі горить десантний корабель та субмарина

В окупованому Севастополі на судноремонтному заводі пошкодили великий десантний корабель класу Ropucha та підводний човен класу "Кіло". 

Про це повідомляють OSINT-дослідник MT Anderson та аналітики OSINTtechnical у мережі Х, - пише УП.

"Схоже, що вранці українські війська успішно атакували доки Севастопольського суднобудівного заводу, які, ймовірно, зайняті російським підводним човном класу "Кіло" і десантним кораблем класу "Ропуха".

Йдеться про великий десантний корабель проєкту 775 (Ropucha), які будувалися на верфі Stocznia Polnocna в Польщі та субмарину класу "Кіло", - зазначають дослідники.

Вони також публікують фото, де стверджують, що на ньому горить десантний корабель проєкту 775. Ці судна були у сухому доці Севастополя станом на ранок 12 вересня.

Підводні човни класу "Кіло" –  збірне позначення, прийняте в NATO для двох проєктів російських підводних човнів: субмарини проєкту 877 "Палтус" та проєкту 636 "Варшав'янка".

Великі десантні кораблі проєкту 775 – за кодифікацією НАТО - Ropucha (польськ. жаба) - серія великих десантних кораблів (ВДК) 2-го рангу ближньої і дальньої морської зони, побудованих у Польщі для ВМФ СРСР.

Кораблі призначені для висадки морського десанту і перекидання морем військ і вантажів. Здатні транспортувати різні види бронетехніки, включно з танками. Кораблі цього проєкту є основою російського десантного флоту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією
В тему

Останні матеріали