7 Вересня 2023
Новини

На Волині перевіряють пункти незламності

На Волині перевіряють пункти незламності

Тренувальне розгортання мобільних пунктів незламності на Волині щодо надання допомоги населенню та протидії ризикам, пов’язаним з ускладненням ситуації під час осінньо-зимового періоду, у тому числі й зумовлених порушеннями електро- та теплопостачання 7 вересня провели співробітники ДСНС.

Тренувальне розгортання відбулося на території Аварійно-рятувальної частини АРЗ СП ГУ ДСНС України у Волинській області. З роботою та облаштуванням пунктів незламності ознайомилися керівники Волинської обласної державної адміністрації, повідомляє Головне управління ДСНС у Волинській області.

У випадку ускладнення ситуації рятувальники готові розгорнути 12 мобільних пунктів незламності на території Волинської області, з яких 9 – наметові пункти, а також 3 – на шасі техніки підвищеної прохідності. Для допомоги населенню фахівці ДСНС готові також у максимально стислі строки розгорнути пункти психологічної та медичної допомоги.

У рамках взаємодії у випадку потреби можливе також додаткове залучення сил обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Також продемонстрували можливості ДСНС щодо залучення безпілотних літальних апаратів для проведення моніторингу надзвичайних ситуацій. Як зазначив т.в.о. начальника ГУ ДСНС України у Волинській області Сергій Демидюк, зразки такої техніки – одні з найкращих не тільки в області, а й на території усієї держави. Вона відмінно себе зарекомендувала при ліквідації наслідків повені на території Словенії, де зокрема працювали й рятувальники з Волині.

По завершенню тренування голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко вручив грамоти й відзнаки працівникам ДСНС за сумлінне виконання службових обов’язків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дснс, Волинь, війна з Росією, електроенергія
В тему