7 Вересня 2023
Новини

Удар по Костянтинівці був не з артилерії – поліція

Удар по Костянтинівці був не з артилерії – поліція

Внаслідок удару по Костянтинівці 6 вересня підтвердили загибель 16 людей.

Поліція виключає версію, що ворог використав артилерію. Про це інформує начальниця відділу комунікації поліції Донецької області Олександра Гаврилко в етері національного телемарафону новин, - пише УП.

"За офіційною інформацією, станом на зараз – 16 тіл загиблих людей і 33 поранених. Спочатку була інформація про 17 загиблих. Коли ми провели ретельний візуальний огляд решток тіл, ми встановили, що вони належать 16 особам. Зараз вже майже всі ідентифіковані, знайдені родичі, відібрані ДНК загиблих та їхніх родичів.

Станом на вечір чотири тіла не були ідентифіковані. Станом на ранок залишається одна людина – тіло чоловіка – родичі якої не з’явились", - сказала начальниця відділу комунікації поліції в області.

Гаврилко закликала звернутися до поліції тих, хто знав людей, які могли потрапити під обстріл. Вона також додала, що поліція виключає використання артилерії, про яке повідомлялось раніше. 

"На даний момент ще проводиться експертиза. Можу сказати, що є кілька версій щодо типу озброєння. Артилерію ми поки що виключаємо, хоча спочатку ми надавали інформацію про артобстріл. Є декілька версій. Точна інформація буде згодом".

Нагадаємо, російські військові завдали удару по місту Костянтинівка Донецької області вдень 6 вересня. Спершу ЗМІ повідомили про 16 загиблих. Пізніше цю інформацію підтвердив президент Володимир Зеленський та очільник МВС Ігор Клименко.

Анонімні Telegram-канали стверджували, що був ракетний удар. Зеленський підтвердив артудар. На відео, яке оприлюднив Клименко в своїх соцмережах, свідки на місці події також повідомляли саме про артудар. Після завершення рятувальної операці Клименко повідомив про 17 загиблих та 32 поранених.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему