6 Вересня 2023
Новини

Коломойський може провести у СІЗО ще три тижні: суд переніс розгляд апеляції

Коломойський може провести у СІЗО ще три тижні: суд переніс розгляд апеляції
Київський апеляційний суд переніс засідання щодо оскарження запобіжного заходу олігарху Ігорю Коломойському. 

Суд першої інстанції досі не опублікував своє рішення. Про це повідомляє кореспондентка hromadske.

На засідання також не доставили самого підозрюваного Коломойського. Адвокати бізнесмена скаржилися, що самому прокурору невідомо, чого так сталося.

Один з адвокатів Коломойського, Олег Пушкар, заявив, що підозрюваний особисто хотів бути присутнім на засіданні. Він запевнив, що надсилатиме запити щодо причин відсутності олігарха, оскільки ненадходження матеріалів не мало вплинути на доставлення підозрюваного.

Окрім того, адвокати Коломойського хочуть, щоб суд перевірив законність рішення першої інстанції. Вони не бачать підстав для перебування Коломойського в СІЗО. Пушкар зазначив, що перебування його підзахисного ще 20 днів у СІЗО є «неприємним».

Наступне засідання для розгляду скарги Коломойського щодо обраного йому запобіжного заходу відбудеться 25 вересня о 12:40.

Нагадаємо, вранці 2 вересня правоохоронці повідомили Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: шахрайство та відмивання коштів.

Слідчі називають його фактичним власником великої фінансово-промислової групи («Приват»). За даними слідства, протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, вивівши їх за кордон. Олігарх нібито використовував для цього інфраструктуру підконтрольних банків.

Ввечері того ж дня Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід — два місяці тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в понад 509 мільйонів гривень.

Засідання відбувалось у закритому форматі на прохання адвокатів. Захисники бізнесмена оголосили, що планують подавати апеляцію, а вносити заставу Коломойський не планує.

Правоохоронці ще у лютому приходили до Коломойського з обшуками у межах справи про привласнення 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом нафтовидобувної компанії «Укрнафта» та нафтопереробного підприємства «Укртатнафта». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, ігор коломойський
В тему