6 Вересня 2023
Новини

На Кримському мосту росіяни встановили новий проліт: супутникові знімки

На Кримському мосту росіяни встановили новий проліт: супутникові знімки
Новий проліт на Кримському мосту замість того, який пошкоджено внаслідок української атаки надводних дронів 17 липня, встановили окупанти.

Про це свідчать супутникові знімки сервісу Planet.com, - пише російська служба «Радіо Свобода».  

Журналісти порівняли знімки мосту за 3 та 5 вересня. Вони зазначили, що раніше на південь від мосту встановили баржі, які, як передбачається, стануть основою для загородження, покликаного запобігти подібним атакам у майбутньому.

У ніч проти 17 липня в окупованому Криму чули вибухи: окупаційна влада заявила про «надзвичайну подію» на Кримському мосту.

За даними ЗМІ, там знищили один проліт мосту, ще один — пошкоджено. У Міністерстві транспорту росії кажуть, що пошкоджене лише дорожнє полотно, а конструкції прольотів залишаються на своїх опорах і не пошкоджені.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що на Кримському мосту загинули чоловік і жінка з Бєлгородщини, а їхню дочку поранило. У росії заявили про теракт з боку України та порушили відповідну кримінальну справу.

У рф запевняють, що залізничний рух мостом уже запустили, а автомобілістам радять їхати об'їздом.

Джерело hromadske в СБУ стверджує, що атака була спецоперацією Військово-морських сил ЗСУ та Служби безпеки України, міст атакували з допомогою надводних дронів. Водночас речник СБУ Артем Дехтяренко заявив, що деталі щодо організації «бавовни» розкриють уже після перемоги України.

Нагадаємо, це не перший інцидент на Кримському мосту. У жовтні 2022-го там зафіксували пожежу. Окупаційна влада заявила про займання цистерни з паливом на вантажному потязі, що стояв на залізничній лінії мосту. Пізніше в рф заявили, що на автомобільній дорозі мосту підірвали вантажівку, через що зайнялися залізничні вагони з паливом і частково завалилися два прольоти автомобільної частини мосту. У кремлі звинуватили в підриві Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією
В тему