3 Вересня 2023
Новини

У Луцьку чоловіки слухали пісню про доблесть російської армії: як їх покарали

У Луцьку чоловіки слухали пісню про доблесть російської армії: як їх покарали

У Луцьку біля ЖК «Карамель» укладальники бруківки слухали російський шансон, а поліція лише провела з чоловіками роз'яснювальну бесіду.

Після інциденту до журналістів звернулися десятки обурених глядачів: чому ж ніяк не покарали цих «меломанів»? Юристи пояснюють: усе через законодавчу колізію. Є закон, який забороняє прослуховування російської музики, але немає такого, який дозволяє поліції карати в таких випадках, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Законом України «Про культуру» в нас заборонено прослуховування, транслювання російської музики. Визначено перелік. Є такі російські виконавці, які не підпадають під цю заборону. Але механізму притягнення до відповідальності немає.

Тільки 1 серпня було внесено законопроєкт, яким передбачено зміни в Кодекс України про адміністративні правопорушення. Тоді можна буде говорити про притягнення винуватців до відповідальності», – розповідає адвокатка Богдана Огородник.

Нагадаємо, в День Незалежності мешканці одного з житлових комплексів почули з вікон пісню російського виконавця Александра Казака «Под покровом Богородицы». Там є наступні рядки: «А кто с мечом в наш общий дом придет – Россия встретит как всегда!»

Цю пісню ввімкнули під час роботи укладачі бруківки на одному з будівельних майданчиків біля ЖК «Карамель».

Мешканці будинків поблизу викликали поліцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, війна з Росією, музика, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали