3 Вересня 2023
Новини

Коломойського взяли під варту

Коломойського взяли під варту
Шевченківський райсуд Києва через підозру в шахрайстві та відмиванні коштів обрав запобіжний захід олігархові Ігорю Коломойському — 2 місяці тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в понад 509 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Засідання відбувалось у закритому форматі на прохання адвокатів. Також Коломойський просив не знімати його ще під час відкритої частини засідання.

Прокурори клопотали про тримання Коломойського під вартою з альтернативою застави, орієнтовної до суми збитків — понад 570 млн гривень.

Перед засіданням олігарх сказав журналістам «Ми Україна», що «не знає, в чому його обвинувачують». Мовляв, з матеріалами підозр ознайомився «дуже швидко, поверхнево», але з тим, що встиг прочитати, не погоджується.

За інформацією «Суспільного», Коломойський повинен здати усі документи й не спілкуватися зі свідками. Його адвокати мають п’ять днів, щоб оскаржити рішення.

Після оголошення судового рішення Коломойський мовчки пройшов до автомобіля в супроводі правоохоронців, не дотримавши обіцянки — дати коментарі журналістам, повідомляє «Радіо Свобода».

Сторона захисту бізнесмена заявила, що заставу в понад 509 млн гривень Коломойський вносити не буде, однак юристи вже готують апеляцію, зазначає телеканал «Ми Україна».

Нагадаємо, підозру Коломойському вручили 2 вересня за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 190 (шахрайство);
  • ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного у злочинний спосіб).

Слідчі стверджують, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, вивівши їх за кордон. Олігарх нібито використовував для цього інфраструктуру підконтрольних банків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: ігор коломойський
В тему