2 Вересня 2023
Новини

Імена ухилянтів і лікарів, які фальсифікували довідки ВЛК будуть відомі за 2-3 тижні — Данілов

Імена ухилянтів і лікарів, які фальсифікували довідки ВЛК будуть відомі за 2-3 тижні — Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов заявив, що імена всі ухилянтів, які виїхали з України за підробленими довідками й лікарів, які фальсифікували документи про непридатність до служби, будуть відомі через 2-3 тижні.

Про це Олексій Данілов сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На превеликий жаль, дехто вирішив скористатися можливістю виписувати собі документи на непридатність до служби в армії, що є абсолютно прикрою ситуацією під час війни", — сказав Данілов.

За словами Данілова, деяким ухилянтам лікарі за хабарі виписували довідку про відсутність однієї нирки. Ще більше — часто до статусу "непридатний" ставили один і той самий діагноз.

"Вони не утруднювались. Якщо була сформована та чи інша група, у них майже в 90% був виявлений один і той самий діагноз. Вони записані на автоматі. Все це буде підлягати перевірці в законному порядку. Якщо людина дійсно непридатна, їй немає чого боятися" — підкреслив Олексій Данілов.

Він додав, що факти підроблення документів на ВЛК виявляють щодня і коли провина буде доведена, то імена винуватців оприлюднять.

"Якщо доводять відповідні органи, що було скоєно злочин, то всі ім?я і прізвища всіх цих лікарів будуть обов?язково відомими. З прізвищами тих, хто отримав від них таку "допомогу", – зазначив секретар РНБО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему