2 Вересня 2023
Новини

Ураження цілей на росії за 1 500 км уже не проблема, - Данілов

Ураження цілей на росії за 1 500 км уже не проблема, - Данілов

Більше не є проблемою ураження цілей на територій росії, які розташовані навіть за 1 500 км, бо Україна уже тривалий час працює над власною ракетною програмою та безпілотниками.

Про це в етері Українського Радіо заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Громадянство зброї, яку застосовують по території російської федерації, українське. Є два напрямки, які відпрацьовуються вже певний період, – це ракетна програма, яка була затверджена ще в 2020 році, зі створення наших власних українських ракет, і використання безпілотних літальних апаратів, які дуже потужно сьогодні розгортаються в нашій країні із залучення великої кількості приватних компаній", - зазначив Данілов.

Він додав, що "все це буде приносити свої результати", бо українські війська вже зможуть вражати цілі і на 700, і навіть на 1000-1500 км. При цьому він підкреслив, що Україна атакує лише військові об’єкти рф, а підриви нафтопереробних заводів або інших об’єктів – це справа рук російських партизанів, яких Україна не контролює.

"Ми атакуємо або заводи, або військові виробництва – компоненти, які вбивають наших дітей. Ми маємо покласти цьому край", – підсумував Данілов.

Нагадаємо, раніше російське видання "Верстка", яке проаналізувало повідомлення Міноборони рф, ЗМІ та OSINT-дослідників, прийшло до висновку, що українські спецслужби і збройні сили могли здійснити щонайменше 9 успішних атак на авіабази в російських регіонах, тимчасово окупованому Криму та білорусі, знищивши або пошкодивши щонайменше 24 літаки з початку повномасштабного вторгнення рф.

Також журналісти підрахували, що з початку року безпілотники понад 190 разів атакували територію росії та тимчасово окупованого Криму − удари в ніч на 30 серпня по 6 регіонах рф, стали наймасштабнішими в 2023 році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, зброя, Україна
В тему