1 Вересня 2023
Новини

На Полтавщині під варту взяли тренера, який принижував військових

На Полтавщині під варту взяли тренера, який принижував військових
Октябрський районний суд Полтави обрав запобіжний захід фітнес-тренерові, який публічно принижував військових, - його триматимуть під вартою.

Про це повідомила поліція Полтавщини. Жителя Полтави взяли під варту на 60 діб, пише «Суспільне». 

Слідчі оголосили підозру 27-річному фітнес-тренеру за ч. 1 та ч. 2 ст. 435-1, а також за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 5 років обмеження волі або ув’язнення на такий самий строк. 

У поліції кажуть, що підозрюваний загалом поширив приблизно 70 публікацій, які дискредитують українських військовослужбовців.

«Кожен із нас повинен щодня нагадувати собі та іншим про повагу до військових, завдяки яким ми продовжуємо жити, займатися своїми справами та вірити у перемогу. На жаль, у суспільстві ще зустрічаються окремі особи, які дозволяють собі принижувати та ганьбити військових! Це неприпустимо! За таку поведінку вони однозначно нестимуть кримінальну відповідальність. І ми зробимо для цього все належне», — наголосив очільник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Нагадаємо, в Полтаві місцевий фітнес-тренер і блогер систематично ображав працівників військкоматів, публікуючи відео конфліктів із військовими в соцмережах. Як кажуть місцеві ЗМІ, ідеться про Романа Заволоку.  

«Канал [блогера Заволоки] має нахил до тематики "боротьби із системою": ніякої мобілізації немає, ТЦК незаконні, влада розкрадає ресурси, тому їй не потрібно довіряти», — писало видання «Полтавщина».

Зокрема, під час розмови з працівниками військкомату, які хотіли вручити йому повістку, блогер сказав, що не хоче «вбивати людей за гроші», а наприкінці — показав військовим середній палець та пішов у своїх справах.

За даними СБУ, під час затримання блогер поводився агресивно та чинив опір. Служба безпеки називала Заволоку «провокатором» та «палким прихильником кремлівських наративів» про війну в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, полтава, суд
В тему

Останні матеріали