31 Серпня 2023
Новини

Для школярів з України за кордоном МОН затвердило нову програму

Для школярів з України за кордоном МОН затвердило нову програму

Програму з українознавчим компонентом затвердили для учнів, які навчаються за кордоном.

Їм потрібно буде відвідувати лише деякі предмети, які вони не зможуть вивчати у школах ЄС. Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки. 

Для річного оцінювання буде необхідно складати лише предмети українознавчого компонента, які вивчатимуть дистанційно. До них входить українська мова, література та історія.

З інших предметів (як от математика, природничі науки) українська школа виставлятиме оцінки відповідно до довідки із закордонних закладів освіти. За даними МОН у 2022-2023 році за межами України навчались близько 500 тисяч українських дітей.

"За кордоном діти, як правило, зобов'язані відвідувати місцеву школу. Тож навчання ще й в українському закладі може бути складним через подвійне навантаження для дитини. 

Щоб уникнути цього, але зберегти українським дітям зв'язок з рідною країною, ми створили цю освітню програму, яка передбачає вивчення лише українського компонента – мови, літератури, історії та інших предметів, які не вивчають у закордонних школах", – зазначив міністр Оксен Лісовий.

Він додав, що далі рішення про організацію такого навчання мають затвердити в уряді. У МОН також планують визначити окремі школи з класами дистанційного вивчення цих предметів у різних регіонах України.

Нагадаємо, у міністерстві також вирішили, що на прифронтових територіях школи не працюватимуть офлайн навіть за наявності укриття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: школярі, освіта, українці, українська мова
В тему