31 Серпня 2023
Новини

У відставку найближчим часом відправлять Резнікова

У відставку найближчим часом відправлять Резнікова

Посаду очільника Міноборони може зайняти голова Фонду держмайна Рустем Умєров, адже Олексія Резнікова відправлять у відставку найближчим часом.

Про це інформують джерела УП у Кабміні, ВРУ та нардеп Ярослав Железняк.

Орієнтовно, парламент має розглянути відставку чинного очільника оборонного відомства на наступному тижні.

Посада міністра оборони – це квота президента. Відповідно, Верховна Рада призначає та звільняє міністра за його поданням. До цього часу виконувачем обов’язки буде перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

За даними Железняка, Резніков розглядається на посаду посла України у Великій Британії.

Наймовірніший кандидат на місце Резнікова - нинішній очільник ФДМУ Рустем Умєров. Це підтвердили співрозмовники УП в Кабміні та ВР. Зокрема, цього тижня Зеленський зустрічався з ним щодо результатів роботи фонду.

Сам Умєров не зміг спростувати чи підтвердити інформацію про те, що займе інший пост.

Нагадаємо, 10 серпня повідомляли, що президент Володимир Зеленський шукає заміну Олексію Резнікову на посаді міністра оборони. Розглядаються щонайменше два кандидати.

19 серпня Міністр оборони Олексій Резніков, коментуючи чутки про те, що президент шукає йому заміну на посаді оборонного відомства, заявив, що ця посада для нього "тимчасова історія", а звільнитися він і сам може.

Зеленський у відповідь на питання про ймовірність звільнення міністра оборони Олексія Резнікова 23 серпня заявив, що зможе коментувати кадрові рішення, коли будуть підписані ним відповідні укази.

28 серпня Резніков розповів, що обговорював із президентом можливості переходу на іншу посаду, але рішення має ухвалити сам Володимир Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: міністерство оборони, відставка
В тему

Останні матеріали